17 Kasım 2008 Pazartesi

Havuclu Kabak Salatası



Malzemeler :
1 kg kabak
yarım kg havuç
1,5 kg yoğurt
1 demet dereotu
1 su bardağı ceviz
3-4 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz

Hazırlanışı :
2 kaşık zeytinyağı tavaya konulur,rendelenmis kabaklar harlı ateşte sotelenir,tuzu ilave edilir ve suyu çekince ateşten alınır.Ayrı bir kapta rendelenmiş havuçlar 2 kaşık zeytinyağı ile kısık ateşte sotelenir ve bunlar soğuduktan sonra servis kabına alınır.İnce doğranmış dereotu,dövülmüş sarımsak ve ceviz,yoğurt,tuz ilave edilerek karıştırılır.Tabak düzeltilir,dereotu ve ceviz ile süslenerek servis yapılır.
Not: Dilerseniz 3 yemek kaşığı mayonez ilave edilebilir.
Süzme yoğurt tercih edilirse salata sulanmaz veya kullanacağınız yoğurt biraz süzülebilir.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory