22 Kasım 2008 Cumartesi

Lahana Sarması


Malzemeler:

1 adet lahana
Yarım kg kıyma
2 su bardagı pirinc
2 adet kuru sogan
1 yemek kasıgı domates salcası
1 yemek kasıgı biber salcası
1 tatlı kasıgı pulbiber
1 tatlı kasıgı karabiber
1 adet limon
yarım su bardagı su
1 kahve fincanı zeytinyag

Sosu icin :
2 yemek kasıgı zeytinyag
1 yemek kasıgı kuru nane
7-8 dis sarımsak

Hazırlanısı :
Pirinc yıkanır ve suzulerek bir kabın icine alınır.Kıyma,ince dogranmıs sogan,zeytinyag,su,salcalar,tuz,karabiber,pulbiber ilave edilerek karıstırılır.Haslanmıs lahana seritler halinde kesilir,mat kısmına ic malzeme yerlestirilir,sıkı bir sekilde sarılır ve bir bıcakla her iki kenarından bir parca kesilerek tencereye yerlestirilir.Uzerine cıkmayacak kadar suyu,tuzu,limonsuyu ilave edilir.Bir yemek tabagı uzerine kapatılarak once harlı ateste,sonra kısık ateste pisirilir.





Sosun Hazırlanısı :

Bir tavaya yag konulur,dovulmus sarımsaklar,nane ve pulbiber ilave edilerek biraz kavurulur,sarmanın suyundanda eklenerek karıstırılır ve bu sos sarmaların uzerine dokulerek 10 dakika pisirilir ve servise alınır.



Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory