22 Kasım 2008 Cumartesi

Minik Pizza

Malzemeler :
Hamuru icin :

1 su bardagı sut
Yarım su bardagı sıvıyag
50 gr margarin
1 yumurta
Yarım paket yas maya
1 tatlı kasıgı tuz
1 tatlı kasıgı seker
Alabildigi kadar un

Uzeri icin :
2 adet patates
1 cay bardagı sut
1 adet domates
1 adet sivribiber
50 gr kasar peyniri
tereyag
Yumurta sarısı

Hazırlanısı :
Ust malzemenin hazırlanısı :

Patatesler haslanır ve rendelenir.Bir tavaya biraz tereyag konulur ve patatesler sotelenir,uzerine 1 cay bardagı sut,tuz ve kasar peyniri ilave edilerek atesten alınır.

Hamurun hazırlanısı :
Un elenerek bir kaba alınır,ortasına margarin ve sıvıyag,yumurta,sut,maya,tuz konularak katı bir hamur olacak sekilde yogurulur.Sonrasında ceviz buyuklugunde bezelere ayırılır ve yuvarlanır.Bir cay bardagının altı yaglanır ve hamura sekil verilir.Patatesler bez torbaya konulur,ortasına sıkılır,domates ve biberlerde uzerine yerlestirilir.Kenarlarına yumurta sarısı surulerek tepsi mayası yaptırılır.190-200 derece fırında pisirilir.Pembelesince uzerine kasar peyniri serpilir ve eridikten sonra servise alınır


Not :Maya 1 cay bardagı ılık suda seker ile eritilerek hamura katılır.




2 yorum:

firdevs dedi ki...

Merhaba,
sayfanizi acar acmaz 'evet yarin pazar kahvaltimizi bu minik pizzalar suslemeli 'diye dusundum.Goruntu guzel,malzeme kolay temin edilebilir - herkesin evinde bulunabilir -aynizamanda pratik gorunuyor.Oyle ki yarin kizlarimla ne etkinlik yapayim diye dusunmeme gerek yok!Pazar kahvaltimiza onlarla birlikte minik pizzalar hazirlama fikrine bayilacaklar.Ardindan bunlari hepbirlikte yerken kendilerinle gurur duyacaklar. Dolayisiyla yarin hem eglenecek hem ogrenecegiz anlasilan. Bunun yani sira,guzel bir lezzeti kendi denenmis tarifler repertuarimiza kazandiracagiz.
Sayfanizi inceledim ve gercekten cok begendim ellerinize saglik.Ozellikle belirtmek istedigim birsey: tarfin bitmis halini resimlemenizin yaninda tarifdeki asamalari da fotograflarla anlatmaniz cok iyi olmus. Uygulama asamasinda , geldigimiz noktayi sizin fotograflarla karsilastirip dogrulugunu test etme firsatini veriyor bu fotograflar. Sekil verilmesi gereken tariflerde oldukca yardimci gorunuyorlar.Mesela ‘yuvalama corbasindaki’ kepceli fotograf, corbanin o asamada hangi kivamda, ne renkte olmasi gerktigini iyi sergiliyor okuyucuya.Tebrik ediyor basrilarinizin devamini diliyorum.Firdevs Unsal

Sefertasınıza Yeni Tatlar dedi ki...

Bu guzel yorumunuz ve destekleyici dusunceleriniz icin cok tesekkur ederim firdevs hanım,umarım kızlarınızla eglenceli vakit gecirir bu minik pizzaların tadını begenirsiniz.Denemeden sonraki yorumunuzuda bekliyorum merakla,afiyet olsun simdiden:)

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory