18 Kasım 2008 Salı

Pastane Pogcası



Malzemeler :

1 paket margarin
1 cay bardagı sıvıyag
2 yumurta ( birinin sarısı uzerine )
4-5 yemek kasıgı yogurt
1 paket yas maya
yarım cay bardagı su
1 yemek kasıgı seker
Alabildigi kadar un (6 su bardagı kadar )
tuz

İc harcı icin :peynir

Uzerine : yumurta sarısı,corekotu

Hazırlanısı :

Bir kaba un elenir,ortasına yumurta,yogurt,sıvıyag,maya,su,seker,tuz,katıyag konur ve yogurulur.Sıcaklık ortamına gore mayalanıncaya kadar dinlendirilir,hamur rulo sekline getirilir ve bıcakla kesilerek bezelere ayrılır.avuc ici ile biraz sekillendirildikten sonra,basparmagın kenarı ile vurulur ortasına peynir yerlestirilir,kalın kısmı biraz gececek sekilde kapatılır ve tekrar el ile uzerine vurulur.Yumurta sarısı surulerek tepsilere yerlestirilir ve 200 derecede pisirilir.

Not :Dilerseniz hamuru once biraz dinlendirip,mayalanmayı tepsiye aldıktan sonrada yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory