Malzemeler
Hamuru ıcın:
1 paket margarin
3 su bardagı un
1 su bardagı fındık
1 paket kabartmatozu
3 yemek kasıgı pudra sekerı
3 yemek kasıgı pırınc unu
Uzerı ıcın:
1 tatlı kasıgı tarcın
5 yemek kasıgı pudra sekerı
Hazirlanisi:
Bir kabın ıcıne margarin,pudra sekeri,un,pırınc unu,kabartmatozu,dovulmus fındık konur kıvamlasıncaya kadar yogrulur.15 dakıka dınlendırılır sonrasında cevız buyuklugunde parcalar alınarak avuc ortası ıle sekıl verılır..yaglı kagıdın veya yaglanmıs tepsının uzerıne yerlestırılır 175-180 derecelık ısıda fırına verılır uzerlerı kızarmadan cıkarılır..bır tabakta tarcın ve pudra sekerı karıstırılır,kurabıyeler sıcak olarak bu karısıma bulanır ve servis tabagına alınır..
Hamuru ıcın:
1 paket margarin
3 su bardagı un
1 su bardagı fındık
1 paket kabartmatozu
3 yemek kasıgı pudra sekerı
3 yemek kasıgı pırınc unu
Uzerı ıcın:
1 tatlı kasıgı tarcın
5 yemek kasıgı pudra sekerı
Hazirlanisi:
Bir kabın ıcıne margarin,pudra sekeri,un,pırınc unu,kabartmatozu,dovulmus fındık konur kıvamlasıncaya kadar yogrulur.15 dakıka dınlendırılır sonrasında cevız buyuklugunde parcalar alınarak avuc ortası ıle sekıl verılır..yaglı kagıdın veya yaglanmıs tepsının uzerıne yerlestırılır 175-180 derecelık ısıda fırına verılır uzerlerı kızarmadan cıkarılır..bır tabakta tarcın ve pudra sekerı karıstırılır,kurabıyeler sıcak olarak bu karısıma bulanır ve servis tabagına alınır..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder