22 Kasım 2008 Cumartesi

Yuvalama Corbası



Malzemeler :

250 gr kıyma
250 gr parca et
1 su bardagı pirinc
2 su bardagı nohut
1 kg yogurt
1 yemek kasıgı un
1 yumurta
1 yemek kasıgı zeytinyag
su
tuz

Sosu icin :

2 yemek kasıgı tereyag
1 cay kasıgı nane


Hazırlanısı :

Nohutlar haslanır.Pirinc 1 saat kadar onceden yıkanır ve ıslatılır,daha sonra iyice suzulur,rondodan gecirilirek inceltilir.Bir kaba kıyma,tuz,karabiber,dovulmus pirinc konulur ve elimizle sekil verebilecek hale gelene kadar yogurulur.Yogurulan kıyma nohuttan biraz daha kucuk olacak sekilde yuvarlanır ve yaglanmıs tepsiye yerlestirilir.Etlerin uzerine 2 litre su konulur ve duduklude yumusayıncaya kadar haslanır,sonrasında uzerine yuvarlanan kofteler ve haslanmıs nohut ilave edilir.Kofteler yumusayıncaya kadar yaklasık 15-20 dakika pisirilir.Diger tarafta yogurt,1yemek kasıgı tepeleme un,1 yumurta,zeytinyag iyice cırpılır ve corbanın suyu ile ılıklastırılır.Bu karısım corbaya ilave edilir ve karıstırarak pisirilir.


Sosun hazırlanısı :

Bir tavada tereyag eritilir,nane ilave edilerek biraz kavurulur.Hazırlanan sos corbanın uzerine gezdirilir ve servise alınır.






Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory