17 Kasım 2008 Pazartesi

Tuzlu Biskuvi



Malzemeler


Hamuru ıcın:
1 su bardagı sıvıyag
1 su bardagı (150gr) erıtılmıs margarın
1 su bardagı su
1/2 limon
1 paket kabartmatozu
1 tatlı kasıgı pulbıber
1 tatlı kasıgı tuz
4-5 su bardagı un
150 gr zeytın

Uzerı ıcın:
Yumurta sarısı

Hazirlanisi:

Sıvı malzemeler bır kaba alınır ve karıstırılır..tuz,pulbıber ve lımonsuyu eklenır.sonrasında un ve kabartmatozu eklenerek yumusak bır hamur olacak sekılde yogurulur.uzerıne nemlı bır bez orterek buzdolabında15-20dk dınlendırılır.bu sırada cekırdegi cıkarılan zeytınler ıkıye bolunur.hamurun yarısı alınır ve dıger yarısı tekrar dolaba konulur.hamurdan alınan parca 2-3mm kalınlıgında merdane ıle acılır ve 1cay bardagı agızı yada kalıp yardımıyla yuvarlak bı sekılde kesılır,ortasına yarım zeytın yerlestırılır fıyonk seklı verılır,daha sonra dolapta kalan dıger parcayada aynı ıslem uygulanır uzerıne yumurta sarısı surulur,corekotu serpılır ve 200derecede 15-20dk.kadar pısırılır.


Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory