Malzemeler :
2 su bardagı pirinç
3-4 tane domates
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
3,5-4 su bardağı tavuksuyu yada su
tuz
Hazırlanışı :
Pirinçler 3-4 su yıkanır,1-2 saat önceden sıcak suda 1 yemek kaşığı tuz ile ıslatılır.Domatesler rendelenir bir kaşık yağ ile sotelenir.Süzülen pirinç zeytinyağında şeffaflaşıncaya kadar kavrulur ve tereyağ eklenir.Sotelenmiş domates ve tavuksuyu ilave edilir,kaynadıktan sonra bir kez karıştırılır ve altı kısılır.Suyu çekinceye kadar pişirilir.
Not : domates rendesine kışın 1 tatlı kaşığı kadar salça ilave edilebilir.Kavrulan pirinçlerin kırılmaması için kavururken dıştan içe doğru çevrilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder