17 Kasım 2008 Pazartesi

Patlıcan Kebabı




Malzemeler :
1 kg patlıcan
500 gr kıyma
4 tane domates
5 tane sivribiber
3-4 diş sarımsak
3-4 tane kuru soğan yada 10-15 tane arpacık soğan
tuz,karabiber

Hazırlanışı :

Kıyma tuz ve karabiber ile iyce yoğurulur ve 15-20 dakika kadar dinlendirilir.Patlıcanlar 3cm eninde dogranır.Domates,biber,soğan dilimlenir.Sarımsaklar soyulur.Kıymalar cevizden biraz daha büyük şekilde yuvarlak yapılır ve bir patlıcan bir köfte olarak tepsiye yerleştirilir.2-3 kaşık yağ üzerine gezdirilerek aralarına soğan ve sarımsak dizilir.Üzerlerine biber ve domates yerleştirilerek 200 derecelik fırında pişirilir.

Not: Kışın patlıcanlar daha zor pişebileceği için fırına verilmeden önce 5-10 dakika ateşte pişirilir sonra fırına verilir.Dilerseniz 1 yemek kaşığı salcayı 1 bardak su ile ezerek üzerine gezdirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory