17 Kasım 2008 Pazartesi

Havuclu Mantar Corbası



Malzemeler :
10-15 tane mantar
1 tane havuç
1 çay bardağı tepeleme un
1 çay bardağı süt
1.5-2 litre tavuksuyu veya su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
karabiber,tuz
Hazırlanışı :
Havuç rendelenir ve bir kaşık yağ ile sotelenir.Mantarlar soyulur,ince ince doğranır ayrı bir tavada bir kaşık yağ ile sotelenir ve 1-2 damla limon suyu ilave edilir.Bir tencereye tereyağ ve zeytinyağı konur un ilave edilir,kavrularak ateşten alınır.Havuç,mantar, tavuksuyu ilave edilerek hızla karıstırılır. Kıvamlaşıncaya kadar pişirilir ve corbanın suyu ile ılıklaştırılan süt ilave edilir.Karabiber serpilerek servis edilir.
not:çorbanın suyu hamurlaşmaması için soğuk eklenir.


Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory