Malzemeler :
2 su bardagı pirinc
1 yemek kasıgı tereyag
2 yemek kasıgı zeytinyag
tuz
su
Hazırlanısı :
Pirincler 3-4 kez yıkanır uzerine 1 yemek kasıgı tuz ilave edilerek sıcak suda enaz 1 saat kadar ıslatılır.Bir tencereye zeytinyag konulur,iyice suzulen pirincler ilave edilerek seffaflasıncaya kadar kavurulur ve tereyag konulur.Daha sonra uzerini cok az gececek kadar varsa tavuksuyu yoksa su sıcak olarak ilave edilir.Once harlı ateste sonra kısık ateste pilav suyunu cekinceye kadar pisirilir.
Not : Pirinclerin kavurulurken kırılmamaları icin dıstan ice dogru karıstırılır.Tereyag pirinclerden sonra ilave edilir cunku once konulan tereyag yanarak pirincin rengini degistirir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder