17 Kasım 2008 Pazartesi

Patates Çorbası



Malzemeler :
3 adet ortaboy patates
1 kasık tereyag
2 kasık zeytinyag
1 adet kucuk kuru sogan
1 yemek kasıgı un
1 su bardagı sut
1 yumurta sarısı

Uzerine : 1 kasık tereyag,1 kasık kuru nane

Hazırlanısı :
Bir tencereye tereyag ve zeytinyagı konulur,daha sonra ince dogranmıs soganlar ilave edilir ve pembelesinceye kadar kavrulur.Uzerine unu ilave edilerek bir iki kez kavurduktan sonra kusbası dogranmıs patatesler eklenir bununla birliktede biraz kavrulur ve patateslerin uzerini dort parmak gececek kadar soguk su ilave edilir ( varsa tavuksuyu konur ).Patatesler yumusayıncaya kadar pisirilir ve blendırdan gecirilir.Diger tarafta bir yumurta sarısı bir bardak sut ile cırpılır ve ılıklastırılarak corbaya ilave edilir.Sofraya alınmak uzere iken tereyag ve nane kavrulur,tabakların uzerine paylastırılarak servise alınır.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory