18 Kasım 2008 Salı

Krepli Abant Kebabı




Malzemeler :
Krep icin :
Yarım kg sut
2 adet yumurta
2 su bardagı un
Et icin :
Yarım kg kuzu kusbası et
2 yemek kasıgı zeytinyag
1 yemek kasıgı salca
1-2 dis sarımsak
karabiber,pulbiber,kekik,tuz

Uzeri icin :
2 domates
7-8 dilim kasar peyniri
3-4 adet sivribiber

Hazırlanısı :

Etin Hazırlanısı :
2 yemek kasıgı zeytinyag tencereye konulur ve yag ısınınca etler ilave edilir.Once harlı ateste,sonra kısık ateste suyunu cekinceye kadar pisirilir.Sarımsaklar ve salca ilave edilir 1-2 kez kavrulduktan sonra bir bardak sıcak su ilave edilir ve kaynadıktan sonra baharatları ve tuzu eklenerek atesten alınır.

Krep'in Hazırlanısı :
Yumurta ve sut cırpılır,unu ve tuzu ilave edilerek blendırdan gecirilir.5-10 dakika dinlendirildikten sonra krep tavasına 1 cay kasıgı tereyag konulur ve 1 kepce hamurdan dokulerek altust pisirilir.


Kebabın Hazırlanısı :
Pisen kreplerin icine birer kasık et ve uzerlerine bır dilim kasar peyniri yerlestirilir.Ardından bohca seklinde kapatılan krepler ters cevrilir ve uzerlerine domates ve biber dilimleri yerlestirilir.Yaglı kagıt uzerine alınan krepler 200 derece fırında 15 dakıka kadar pisirilir ve sıcak olarak servise alınır.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory