17 Kasım 2008 Pazartesi

Hasanpasa Koftesi



Malzemeler :
Köftesi icin :
500 gr kıyma
1 yumurta
1 dilim bayat ekmek
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
karabiber,pulbiber,kimyon,kekik,tuz

Püresi için :
2 tane patates
yarım bardak süt
1 yemek kaşığı tereyağ
100 gr kaşar peyniri

Sosu için :
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
1-2 diş sarımsak
karaiber,kekik,kırmızıbiber,tuz

Pürenin hazırlanışı :
Patates haşlanır ve rendelenir.Bir kaşık yağ ile sotelenir,yavaş yavaş sütü ilave edilir. Kıvamlaşınca rendelenmis kaşar katılarak ateşten alınır.

Sosun hazırlanışı :
1 kaşık yağ tavaya konur,salça eklenir ve sotelenir.Sarımsak,baharatlar ve suyu ilave edilerek kaynatılır.

Köftenin hazırlanışı :
Bir kaba kıyma,baharatlar,yumurta,bayat ekmek,sogan konulur ve iyce yoğurularak yarım saat dinlendirilir.Dinlendirilen köfte mandalina büyüklüğünde parçalara ayırılır ve el yağlanarak şekil verilir.Tepsiye yerlestirilen köftelerin ortasına patates püresi konulur ve fırında pişirilir.Fırından çıkarmadan önce uzerlerine kasar peyniri konulur ve tekrar fırınlanır.Peynirler eridikten sonra üzerine sosu dökülerek servis tabağına alınır.
Not :köfteyi yoğururken ekmek yerine galeta unu kullanılırsa,su ilave etmek gerekir.




Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory