18 Kasım 2008 Salı

Gül Tatlısı


Malzemeler :

1 paket margarin
2 cay bardagı sıvıyag
2 cay bardagı yogurt
2 cay bardagı irmik
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
limon rendesi
fındık
un

Surubu icin :

5 su bardagı seker
5 su bardagı su
Limon

Hazırlanısı :

Yag,yumurta,yogurt,sıvıyag iyice yogurulur.Sonrasında kabartmatozu,irmik,vanilya,un(5,5-6 su bardagı kadar) elenerek ilave edilir,limon kabugu rendeside eklenerek hırpalamadan yogurulur ve 15-20 dakika dinlendirilir.Dinlendirilen hamur merdane ile acılır ve cay bardagı ile kesilir.Kesilen parcalardan 4 tanesi ustuste kaydırılarak yerlestirilir iki kenar kısmına birer fındık konulur ve rulo halinde sarılır,ortadan ikiye kesilerek yaglanmıs tepsiye yerlestirilir.180 derecelik fırında pembelesene kadar pisirilir.Fırından cıkar cıkmaz soguk surup dokulur ve soguyunca servise alınır.

Surubun Hazırlanısı :

Seker,su ve 4/1 limon tencereye konulur ve kaynatılır.

Not : Tatlının hamuru yumusak olur.Eger ıkı renk olmasınızı ısterseniz yarısına kakao karıstırabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory