18 Kasım 2008 Salı

Tramisu


Malzemeler :
Pandispanya kek icin :
5 yumurta
1 su bardagı seker
2 su bardagı un (1 parmak eksik)
2 yemek kasıgı kakao
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya

Kreması icin :
3 yumurta sarısı
1 su bardagı seker
1 su bardagı un
4 su bardagı sut
1 paket labne peyniri
1 kasık tereyag
1 paket vanilya

Keki ıslatmak icin :
2 yemek kasıgı nescafe
2 yemek kasıgı sıcak su
3-4 yemek kasıgı seker
1 su bardagı sut

Hazırlanısı :
Pandispanyanın hazırlanısı :
Yumurta ve seker yogurt kıvamına gelinceye kadar cırpılır.Elenmis un,kabartmatozu,vanilya,kakao,yumurtaya yavas yavas ilave edilir.Yaglanmıs unlanmıs kek kalıbına dokulur ve 175 derecelik fırında pisirilir.

Kremanın hazırlanısı :
Yumurta sarısı ve seker karıstırılır.Un ve sut ilave edilir yavas yavas karıstırılarak ateste pisirilir.İnmeye yakın vanilya ilave edilir,gozgoz olunca ocaktan alınır.Soguduktan sonra labne peyniri katılarak tekrar karıstırıılır.

Nescafe 2 yemek kasıgı kaynar su ile eritilir.Seker,sut ilave edilir ve karıstırılır.

Son Hali :

Kek ortadan ikiye kesilir.Nescafeli karısım ile ıslatılır.Kremanın yarısından fazlası ortasına konur ve diger kek uzerine kapatılır.Kalan kremada uzerine yerlestirilir.Kenarları ve uzeri duzeltilir.2 yemek kasıgı kakao elenerek uzerine dokulur.4-5 saat dinlendirildikten sonra servise alınır.








2 yorum:

Ruzgargulu dedi ki...

Tramisu'yu denedim, baya guzel oldu, sosu gozume fazla geldi o yuzden ben hepsini koymadim, ama soguduktan sonra pisman oldum cunku biraz daha sosla daha iyi olabilirmis, birde alt keki tam islatabildim ama ust kek tam islanmadi sanirim ustten kahveyi doktukce hepsi altta gitti! Bir dahaki sefere daha cok dikkat etcem, sana resmini yolliycam.

Sefertasınıza Yeni Tatlar dedi ki...

Durmak yok yola devam:)eminim daha guzelinide yaparsın,en kısa zamanda fotografı ile bekliyorum.yanına ne yaptın minik pizzaları yada tuzlu kurabiyeyi tavsiye ederim.Afiyet olsun.

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory