18 Kasım 2008 Salı

İmam Bayıldı



Malzemeler :

1 kg kucuk boy patlıcan
1-1,5 kg domates
7-8 adet sivribiber
7-8 dis sarımsak
3 yemek kasıgı zeytinyag
2 adet kuru sogan
maydanoz
seker
tuz


Hazırlanısı :

Patlıcanlar alacalı soyulur,acısının cıkması icin tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir.Koparılmadan dorde bolunur ve bol yagda kızartılır.Diger tarafta soganlar 3-4 yemek kasıgı zeytinyagda sotelenir,uzerine kucuk dogranmıs sivribiberler ilave edilir bununlada biraz kavurulduktan sonra kupkup dogranmıs domatesler eklenir.Bunlar iyice pistikten sonra seker ve tuz ilave edilir.Kızartılmıs patlıcanlar domateslerin arasına yerlestirilir 15-20 dakika pisirildikten sonra uzerine kıyılmıs maydanoz konulur ve soguyunca servise alınır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

HERŞEY SÜPER ÖZELLİKLEDE ABNT KEBABI TADI MÜTHİŞ DENEDİM VE BAYILDIM TADI HALA DAMAĞIMDA

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory