17 Şubat 2009 Salı

Ezogelin Corbası



Malzemeler (10-12 kisilik) :

2 cay bardagı mercimek
1 cay bardagı pirinc
1 cay bardagı bulgur
1 yemek kasıgı sehriye
1 yemek kasıgı domates salcası
1 yemek kasıgı biber salcası
1 yemek kasıgı tereyag
1 yemek kasıgı sıvıyag
1 adet kucuk kuru sogan
1 yemek kasıgı un
nane,pulbiber,karabiber,tuz
Hazırlanısı :
Bir tencereye sıvıyag konulur,ince dogranmıs soganlar ilave edilir.Soganların pembelesmesine yakın un ilave edilir,bir iki kez kavurduktan sonra salcası katılır.Ardından yıkanmıs suzulmus mercimek,pirinc ve bulgur ilave edilir.Uzerini 4 parmak gececek kadar soguk su eklenerek yumusayıncaya kadar pisirilir ve sehriyesi katılarak biraz daha pisirilir.Son olarak ayrı bir tavada tereyag eritilir,nane ve pulbiber ile kavurularak corbaya ilave edilir.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory