Besamel sosun hazırlanısı :
Bir tencereye tereyag ve zeytinyag konulur,un ilave edilir ve pembelesmeden kavurulur.Daha sonra soguk sut ilave edilir ve kıvamlasıncaya kadar karıstırılarak pisirilir.Bu karısıma kozlenmis dogranmıs patlıcan ve biberler katılır.Tuz,karabiber ilave edilir ve karıstırılarak pisirilir son olarak sarımsak ilave edilerek atesten alınır.
Bu arada balıklar yıkanır,fileto seklinde ikiye ayırılır,tuzlanarak mısır ununa bulanır ve kızgın yagda kızartılır.
Balıgın sosunun hazırlanısı ve sunum :
Bir tencereye bir yemek kasıgı zeytinyag konulur,icine ice dogranmıs sarımsaklar ilave edilir.Biraz sotelendikten sonra kreması ilave edilir.Baska bir tavaya bir kasık yag konulur ve kapariler sotelenir,sotelenen kapariler diger tenceredeki kremalı karısıma katılır ve atesten alınarak yarım limonsuyu ilave edilir. Son olarak tabagın alt kısımına besamel soslu karısım,uzerine kızartılan levrek ve onun uzerine kaparili sos dokulur ve sıcak olarak servise alınır.
Not : Kapari ve krema aynı tavada sotelenmez,krema kesilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder