25 Şubat 2009 Çarşamba

Kereviz Corbası


Malzemeler :
1 adet kereviz
Yarım cay bardagı un
Yarım havuc
Yarım kuru sogan ( kucuk boyun yarısı )
1 yemek kasıgı tereyag
2 yemek kasıgı zeytinyag
1 yumurta sarısı
Yarım limonsuyu
Hazırlanısı :
Bir tencereye tereyag alınır,ilk olarak kuru sogan konularak biraz kavurulur,ardından un eklenir ve pembelesmeden kavurulur.Daha sonra kup kup dogranmıs kereviz,rendelenmis havuc ilave edilerek suyu konulur ve yumusayıncaya kadar pisirilir.
Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve limosuyu karıstırılır,corbanın suyu ile ılıklastırılarak corbaya ilave edilir.Son olarak tuz ve karabiber dokulerek servise alınır.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory