27 Şubat 2009 Cuma

Catal Kurabiye


Malzemeler :
1 paket margarin
1 su bardagından bir parmak eksik sıvıyag
1 su bardagı yogurt
Yarım cay bardagı seker
1 tatlı kasıgı tuz
1 tatlı kasıgı mahlep
1 paket kabartmatozu
Alabildigi kadar un
Uzeri icin :
Yumurta sarısı
Corekotu
Hazırlanısı :
Oda sıcaklıgında yumusamıs margarin,sıvıyag,yogurt,seker ve tuz iyice karıstırılır.Daha sonra un,mahlep,kabartmatozu elenerek bu karısıma ilave edilir ve sert bir hamur yogurulur.Yogurulan hamur 15-20 dakika dinlendirilir ve ardından ceviz buyuklugunde parcalara ayırılarak sekil verilir.Hazırlanan kurabiye hamurları bir tepsiye alınır,uzerine yumurta sarısı surulur ve corekotu yerlestirilerek 200 derecelik onceden ısıtılmıs fırında pembelesene kadar pisirilir.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory