28 Şubat 2009 Cumartesi

Cheesecake


Malzemeler :
7 adet yumurta ( 2 tanesinin beyazı konulmayacak )
3 paket labne peyniri
1 cay bardagı krema
3 yemek kasıgı un
1,5 su bardagı seker
Tabanı icin :
2 paket burcak bisküvi
100 gr fındık
100 gr tereyag
Sos icin :
1 yemek kasıgı nişasta
1 su bardagı su
Yarım su bardagı seker
1 kutu visne yada frambuaz
Hazırlanısı :
Burcak bisküvi ve fındık cekilerek un haline getirilir.100gr tereyag ilave edilir,iyice yogurulur ve pasta kalıbının tabanına yerlestirilerek buzdolabına konulur.
Diger tarafta 5 tum yumurta,2 yumurta sarısı ve 1,5 su bardagı seker yogurt kıvamına gelinceye kadar cırpılır.Baska bir kaba labne peynirleri alınarak 5 dakika cırpılır,1 cay bardagı krema eklenir ve tekrar cırpılır.Ardından daha önce cırpmıs oldugumuz yumurtalar bu karısımın icine yavas yavas katılır,un ilave edilir ve iyice karıstırılarak bisküvili tabanın üzerine yerlestirilir.


Hazırlanan bu karısım fırına koyularak 120 derecede 1,5 saat kadar pisirilir,fırını kapattıktan sonra 1 saat kadar sıcak fırında bekletilir ve cıkardıktan sonra 7-8 saat kadar buzdolabında bekletilir.

Sosun hazırlanısı :
Nişasta,su ve seker ocakta pisirelerek meyvası katılır ve karıstırılır.

Son olarak buzdolabından cıkardıgımız kek kesilir ve uzerine sosu ilave edilerek servise alınır.İstege gore bu sos kek dolaba konulmadan oncede dokulebilir.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory