11 Mart 2009 Çarşamba

Midye Corbası

Malzemeler :
1 adet yumurta
2 yemek kasıgı irmik
1 su bardagı un
Yarım tavuk
1 yemek kasıgı domates salcası
yarım kasık biber salcası
2-3 dis sarımsak
2 yemek kasıgı zeytinyag
yarım yemek kasıgı tereyag
tuz
karabiber
Hazırlanısı :
Yumurta,2 kasık su ve tuz karıstırılır.1 su bardagına yakın un ve 2 kasık irmik ilave edilerek sert bir hamur yogurulur.Yogurulan hamur 15 dakika dinlendirilerek bezelye buyuklugunde parcalara ayırılır,elde sekil verilir ve yaglanmıs tepsiye yerlestirilir.




Bir tencereye zeytinyag ve tereyag alınır,1 yemek kasıgı un ilave edilerek pembelesmeden kavurulur.Sarımsak,salcalar ve tavuksuyu ilave edilerek hızla karıstırılır.Kaynamaya basladıktan sonra sekil verilen hamurlar eklenir ve yumusayıncaya kadar pisirilir.Son olarak haslanıp,parcalanan tavuk etleri ve baharatlar ilave edilerek servise alınır.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory