21 Mart 2009 Cumartesi

Alman Pastası



Malzemeler :

Hamuru İcin :
2 adet yumurta
Yarım paket margarin
Yarım paket maya
1 su bardagı pudra sekeri
1 cay bardagı yogurt
1 cay bardagı sut
Aldıgı kadar un

Kreması İcin :
3 adet yumurta sarısı
1 su bardagı seker
1 su bardagı un
4 su bardagı sut
1 paket vanilya
2 yemek kasıgı tereyag

Uzeri İcin :
1 su bardagı pudra sekeri

Hazırlanısı :

Hamurun Hazırlanısı :
Yumurta,yogurt,sut,pudra sekeri,maya ve margarin,hamur yogurma kabına alınarak karıstırılır.Ardından un elenerek ilave edilir ve sert bir hamur yogurulur.Yogurulan hamur 10-15 dakika dinlendirilerek yumurta buyuklugunde bezeler ayırılır.Bezeler yaglanmıs fırın tepsisine alınarak uzerleri yaglanır ve tepsi mayası yaptırılır.

Son olarak onceden ısıtılmıs 180 derecelik fırında pisirilir ve sogutulur.

Kremanın Hazırlanısı :
Yumurta sarıları ve seker bir kaba alınarak iyice karıstırılır.Un ve sut ilave edilir,yavas yavas karıstırılarak pisirilir,inmesine yakın vanilya katılır,goz goz olunca atesten alınır.Biraz soguttuktan sonra teryag ilave edilerek 10 dakika kadar cırpılır.

Sunum :
Hamurlar tam kopmayacak sekilde ortadan ikiye kesilir,icine hazırlanan krema ilave edilir.Son olarak uzerine pudra sekeri serpilerek servise alınır.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory