28 Mart 2009 Cumartesi

Kandil Simidi



Malzemeler :

1 cay bardagı pudra sekeri
1 cay bardagı yogurt
1 cay bardagı sıvıyag
Yarım paket margarin
1 adet yumurta ( akı dısı icin )
1 tatlı kasıgı tuz
Yarım paket kabartmatozu
1 cay kasıgı mahlep
Alabildigi kadar un

Hazırlanısı :
Bir kapta pudra sekeri,sıvıyag,margarin,yogurt,yumurta sarısı,tuz iyice karıstırılır.Ardından un,kabartmatozu,mahlep ilave edilerek kulakmemesinden biraz sert bir hamur yogurulur ve 15-20 dakika dinlendirilir.Dinlenen hamurdan kucuk parcalar alınır,kandil simidi sekli verilerek once yumurta akına sonra susama bulanır ve yaglanmıs tepsiye dizilerek 180 derecede pisirilir.

Not : İstege gore yumurta akına 1 cay kasıgı pekmezde katılabilir.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory