17 Mart 2009 Salı

Kestaneli Pilav


Malzemeler :
2 su bardagı pirinc
200 gr kestane
2 yemek kasıgı tereyag
3 yemek kasıgı zeytinyag
Hazırlanısı :

Bir tencere zeytinyag konulur,pirincler ilave edilir ve kavurulur.Tereyag ve haslanmıs,ayıklanmıs kestaneler ilave edilir.


1-2 kez kavurduktan sonra tavuksuyu katılarak once harlı ateste sonra kısık ateste pisirilir.İstege gore tavuk etide ilave edilebilir ( dilerseniz etsuyu ve ette olabilir).

Not : Kestanelerin kolay soyulabilmesi icin,kestane haslandıktan sonra suyu ile birlikte bir kaba alınır,ordan tek tek alınarak ayıklanır.Eger susuz ayıklanılırsa ic kabugu kestaneye yapısır.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory