17 Mart 2009 Salı

Acma


Malzemeler (18-20 adet) :
1,5 su bardagı sut
1 su bardagı su
Yarım su bardagı zeytinyag
2 adet yumurta
1 yemek kasıgı seker
1 yemek kasıgı tuz
1 paket maya
Yarım paket margarin
Hazırlanısı :
Hamur yogurma kabına sut,yumurta,su,zeytinyag,seker,tuz ve maya konularak karıstırılır.Un elenerek ilave edilir ve kulak memesi yumusaklıgında bir hamur yogurularak 15-20 dakika dinlendirilir.Dinlendirilen hamur mandalina buyuklugunde bezelere ayırılır.

Hamuru acacagımız tezgah biraz yaglandıktan sonra,bezelerden biri alınır ve merdane eile acılır.

Acılan hamurun orta kısmına 1 tatlı kasıgı kadar margarin yerlestirilir ve rulo seklinde sarılır.


Ardından bu hmur saglı sollu kıvırılarak,iki ucu birlestirilir ve acma sekli verilir.

Butun bezelere aynı islem uygulanır ve yaglanmıs tepsiye yerlestirilir.Uzerlerine yumurta sarısı surulur,corekotu,susam yerlestirilir ve tepside mayalanması icin bir sure bekletilir.Tepsi mayası yaptırıldıktan sonra 190-200 derecelik onceden ısıtılmıs fırında pembelesinceye kadar pisirilir.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory