16 Şubat 2009 Pazartesi

Besamel Soslu Pırasa


Malzemeler :

1,5 kg pırasa
1 kahve fincanı zeytinyag
1 olcu besamel sos
1 cay kasıgı seker
150-200 gr kasar peyniri
tuz

Besamel Sos İcin :
2 yemek kasıgı un
3 yemek kasıgı tereyag
3 su bardagı sut
tuz
karabiber
Hazırlanısı :
Pırasalar yıkanır ve verev olarak dogranır.Bir tencereye zeytinyag ve pırasalar alınarak sotelenir.Ardından fırın kabına alınarak besamel sos hazırlanır.
Besamel Sos :
Bir tencereye tereyag alınır,un ilave edilerek pembelesmeden kavurulur.Ardından soguk sut ilave edilerek kıvamlasıncaya kadar karıstırılark pisirilir,son olarak tuz ilave edilir ve altı kapatılır.Daha sonra karabiber eklenir ve hazırlanan sos pırasaların uzerine ilave edilir,fırında uzeri pembelesene kadar pisirilir.Son olarak kasar peyniri ilave edilir ve peynir eriyene kadar tekrar fırınlanır,sıcak olarak servise alınır.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory