25 Şubat 2009 Çarşamba

Perde Pilavı

Malzemeler (12 kisilik ) :
4 su bardagi pirinc
1 kucuk tavuk ( yada 1 tavugun yarısı )
150 gr antepfıstıgı
150 gr badem
2 yemek kasıgı tereyag
3 yemek kasıgı zeytinyag
Hamuru icin :
1 cay bardagı sıvıyag
1 cay bardagı eritilmis margarin
1 cay bardagı su
1 yemek kasıgı limonsuyu
yarım paket kabartmatozu
bir fiske tuz (1 cay kasıgı kadar )
aldıgı kadar un
Hazırlanısı :
Tavuk haslanır ve eti ayırılır.Bir tencereye zeytinyag konulur,badem ve fıstıgın cogu(badem ve fısıtıgın bir kısımı hamur suslemesi icin ayırılır) ilave edilerek kavurulur.Daha sonra pirinclerde tencereye alınır ve kavurmaya devam edilir (bu sırada tereyagda ilave edilir) , pirinclerde iyice kavurulduktan sonra tavuketi ve suyu ilave edilerek pilav pisirilir,ardından sogumaya bırakılır.
Hamurun hazırlanısı :
Sıvıyag,eritilmis margarin,su,limonsuyu ve tuz karıstırılır.Ardından un ve kabartmatozu elenerek,kulakmemesi kıvamında bir hamur yogurulur.Buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirilir.Fırına girebilecek bir tencerenin veya pilavın konulacagı kalıbın icini yaglanır,dibine badem ve fıstık konulur.
Dinlenen hamurun yarısından biraz fazlası merdane yardımı ile acılır ve kalıba yerlestirilir.
Sogutulmus pilav icine doldurulur,hamurun artan kısmıda acılır ve uzerine kapatılarak diger hamur ile birlestirilir.



Son olarak 200 derecelik onceden ısıtılmıs fırında pembelesinceye kadar pisirilir.Pistikten sonra bir servis tabagına ters cevirilerek servise alınır.


Not :Bademlerin kabuklarının kolayca soyulabilmesi icin bir kaba alınır ve uzerine kaynar su dokulerek biraz bekletilir.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory