20 Şubat 2009 Cuma

Portakal Receli

Malzemeler :

1 kg portakal
1 kg seker
1 tatlı kasıgı tereyag
yarım limon

Hazırlanısı :

Portakalların yuzeyi ince rende ile rendelenir,yıkanır ve bir tencereye konularak suyu ilave edilir.Kaynamaya basladıktan sonra 15 dakika kaynatılır,suyu dokulur ve tekrar su konularak aynı islem portakallar yumusayıncaya kadar uygulanır.Son seferden sonra hemen soguk suya konulur ve 15 dakika kadar bekletilerek soguması saglanır.
Bu asamalardan sonra portakallar ikiye bolunur,orta,bas ve alt kısımı cıkarılarak dilimlenir,kusbası dogranır.Son olarak portakallar bir tencereye alınır,sekeri ilave edilir,kaynamaya basladıktan sonra tereyagı ilave edilerek kıvamlasıncaya kadar pisirilir ve limonsuyu eklenerek atesten alınır.







Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory