17 Şubat 2009 Salı

Yaglama ( Kayseri Mutfagı )


Malzemeler :
Hamuru icin :
3 su bardagı su
1 yemek kasıgı seker
1 paket yas maya
1 tatlı kasıgı tuz
2 yemek kasıgı sıvıyag
Alabildigi kadar un

İc malzeme icin :

Yarım kg kıyma
2 adet kuru sogan
3 adet sivribiber
4 adet domates
Yarım yemek kasıgı domates salcası
Yarım yemek kasıgı biber salcası
Yarım demet maydanoz
1 cay bardagı zeytinyag
2 su bardagı su
karabiber,kırmızıbiber,tuz

Hazırlanısı :
İc malzemenin hazırlanısı :
Bir tencereye zeytinyag konulur,kıyma ilave edilir ve kavurulur.Kıyma iyice kavurulduktan sonra sırasıyla sogan,ince dogranmıs sivribiberler,kup kup dogranmıs domatesler ve salcalar ilave edilir.Butun malzeme biraz pistikten sonra 2 su bardagı sıcak su ilave edilerek biraz daha pisirilir.Son olarak maydanoz ve baharatlar eklenerek atesten alınır.
Hamurun hazırlanısı ve sunum :

Sıvıyag,seker,tuz,maya ve ılık su karıstırılır.Ardından un ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yogurulur ve mayalanmaya bırakılır.Mayalanan hamur ceviz buyuklugunde bezelere ayırılır ve pasta tabagı buyuklugunde acılır.Acılan hamurlar sac uzerinde veya tavada pisirilir,kurumaması icin bir ortu yada kapaklı bir tencereye konulur.


Butun hamurlar pistikten sonra,bir tepsi icinde 1 ekmek uzerine 1 kepce ic konularak sırayla dizilir.8 kat olduktan sonra dorde bolunerek kesilir ve istege gore sarımsaklı yogurt ile servis alınır.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory