27 Şubat 2009 Cuma

Balık Corbası


Malzemeler :
Yarım adet levrek
Yarım adet somon balıgı
2 adet havuc
2 adet patates
Yarım demet maydanoz
1 adet ortaboy kuru sogan
10-15 tane karabiber
1 kahve fincanı zeytinyag
1 yemek kasıgı un
tuz
Hazırlanısı :
Bir tencereye somon balıgı,levrek,dogranmıs kuru sogan ve tane karabiberler konulur.Uzerine cıkacak kadar su ilave edilerek tuzu katılır ve balıklar yumusayıncaya kadar pisirilir.Baska bir tencerede kucuk kucuk dogranmıs havuc ve patatesler,tuzu ilave edilerek uzerine cıkmayacak kadar su ilavesi ile yumusayıncaya kadar pisirilir.
Ayrı bir tencereyede yag konulur,un ilave edilir ve pembelesmeden sotelenerek atesten alınıp ılıklastırılır.Daha sonra uzerine suzulerek balıkları hasladıgımız su ve haslanan patates-havuc ilave edilir.Bu karısımda kıvamlasıncaya kadar pisirilir.Son olarak ayıklanıp parcalanmıs balıklar,karabiber ilave edilerek maydanoz ve limonsuyu ile servise alınır.



Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory