16 Şubat 2009 Pazartesi

Portakallı Kek



Malzemeler :
3 adet yumurta
1,5 su bardagı seker
1,5 su bardagı sıvıyag
1 su bardagı portakal suyu
kabartmatozu
vanilya
Sosu icin :
7 yemek kasıgı seker
1 portakalın tamamının rendesi
1 su bardagı portakal suyu
Hazırlanısı :
Yumurta ve seker yogurt kıvamına gelinceye kadar cırpılır.Ardından sırasıyla sıvıyag,portakal suyu,un,kabartma tozu ve vanilya eklenir.Yaglanmıs fırın kabına dokulerek 170 derecelik onceden ısıtılmıs fırında pisirilir.
Sosun hazırlanısı :
1 adet portakalın kabugu ile birlikte tamamı rendelenir,seker ve 1 su bardagı portakal suyu ilave edilerek karıstırılır.Fırından cıkan kekin ilk sıcagı cıktıktan sonra bu sos uzerine dokulur ve servise alınır.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory