7 Mayıs 2009 Perşembe

Mantarlı Bulgur Pilavı & Kırmızı Lahana Salatası


Mantarlı Bulgur Pilavı İcin :
Malzemeler :
2 su bardagı bulgur
2 adet kuru sogan
1 adet kırmızı biber
1 adet sivribiber
250 gr mantar
1 adet rendelenmis domates
1 yemek kasıgı domates salcası
1 yemek kasıgı biber salcası
1 cay bardagı zeytinyag
1 yemek kasıgı tereyag
karabiber
tuz
Hazırlanısı :
Bir tavaya 2 yemek kasıgı zeytinyag konulur,ince dogranmıs mantarlar ilave edilir ve sotelenir.Sotelenen mantarların uzerine rendelenmis domates,salcalar,kırmızıbiber,sivribiber ilave edilerek biraz daha sotelenir.Daha sonra atesten alınarak tuz ,karabiber eklenir ve karıstırılır.Bir tencereye zeytinyagının kalanı alınır,ince dogranmıs soganlar ilave edilir ve sotelenir.Sotelenen soganların uzerine sırasıyla bulgur,tereyag ve mantarlı karısım ilave edilir.Son olarak uzerini iki parmak gececek kadar su konularak once harlı ateste,sonra kısık ateste suyunu cekinceye kadar pisirilir.
Kırmızı Lahana Salatası İcin :
Malzemeler :
1 adet kırmızı lahana
Yarım su bardagı sirke
Yarım limon
tuz
Hazırlanısı :
Lahanalar ince ince dogranır.Uzerine sirke,tuz ve limon ilave edilerek yogurulur.Bu karısım bir saklama kabına alınarak buzdolabında birkac gun saklanabilir.
Servise alınırken istege gore ;
zeytinyag,limon,2-3 kasık yogurt ve 1 kasık mayonez ile karıstırılır,
veya sadece zeytinyag ve limon ilavesiyle servis edilir.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory