13 Mayıs 2009 Çarşamba

Ozbek Pilavı



Malzemeler :
2 su bardagı pirinc
150 gr kusbası et
1 adet havuc
1 adet kuru sogan
1 kahve fincanı bezlye
2 yemek kasıgı tereyag
2 yemek kasıgı zeytinyag
Yarım yemek kasıgı domates salcası
Yarım yemek kasıgı biber salcası
kekik
pulbiber
karabiber
tuz
Hazırlanısı :
Bir tavaya 1 yemek kasıgı tereyag konulur,minik kusbası dogranmıs etler sotelenir,ince dogranmıs sogan,mink dogranmıs havuc ve bezelye ilave edilir.Son olarak salcalar ve 1 su bardagı su ilave edilerek yumusayıncaya kadar pisirilir,baharatlar eklenerek atesten alınır.



Bir tencereye 2 kasık zeytinyag konularak daha onceden ıslatmıs oldugumuz pirincler suzdurulerek ilave edilir ve seffaflasıncaya kadar kavurulur.Son olarak 1 yemek kasıgı tereyag eklenir,uzerini cok az gececek kadar sıcak su ilave edilerek sade bir pilav pisirilir ve kek kalıbına bosaltılır.

Kalıba yerlestirilen pilav servis tabagına ters cevirilir ve orta kısmına hazırlamıs oldugumuz harctan yerlestirilerek servise alınır.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory