Malzemeler :
2 su bardagı pirinc
150 gr kusbası et
1 adet havuc
1 adet kuru sogan
1 kahve fincanı bezlye
2 yemek kasıgı tereyag
2 yemek kasıgı zeytinyag
Yarım yemek kasıgı domates salcası
Yarım yemek kasıgı biber salcası
kekik
pulbiber
karabiber
tuz
Hazırlanısı :
Bir tavaya 1 yemek kasıgı tereyag konulur,minik kusbası dogranmıs etler sotelenir,ince dogranmıs sogan,mink dogranmıs havuc ve bezelye ilave edilir.Son olarak salcalar ve 1 su bardagı su ilave edilerek yumusayıncaya kadar pisirilir,baharatlar eklenerek atesten alınır.
Bir tencereye 2 kasık zeytinyag konularak daha onceden ıslatmıs oldugumuz pirincler suzdurulerek ilave edilir ve seffaflasıncaya kadar kavurulur.Son olarak 1 yemek kasıgı tereyag eklenir,uzerini cok az gececek kadar sıcak su ilave edilerek sade bir pilav pisirilir ve kek kalıbına bosaltılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder