12 Mayıs 2009 Salı

Cig Borek


Malzemeler :
Hamuru İcin :
1 kg un
su
tuz
İc Malzeme İcin :
500 gr kıyma
1 adet rendelenmis domates
2 adet kuru sogan
1 cay bardagı su
yarım yemek kasıgı salca
tuz
karabiber
pulbiber
Kızartmak icin sıvıyag
Hazırlanısı :
Un elenerek bir kaba alınır,tuz ve su ilave edilerek kulak memesinde biraz daha sert bir hamur yogurulur.Bu arada hamur dinlenirken ic malzeme hazırlanır ; Kıyma bir kaba alınır,rendelenmis domates,ince dogranmıs sogan,tuz,karabiber,pulbiber ve su ilave edilerek yogurulur.Dinlenen hamur kucuk bezelere ayırılır ve tabak buyuklugunde acılır.

Acılan hamurun ortasına yakın ic harctan konur,diger kısmı uzerine kapatılır ve kenarları hamur kesecegi ile kesilir.



Bu islemler sırayla butun bezelere yapılır ve kızgın yagda kızartılarak sıcak olarak servise alınır.





Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory