12 Mayıs 2009 Salı

Ispanaklı Borek


Malzemeler :
Hamuru İcin :
2 cay bardagı yogurt
2 cay bardagı sıvıyag
Yarım paket eritilmis margarin
2 paket kabartmatozu
2 adet yumurta ( beyaları icine,sarıları dısına )
4 yemek kasıgı sirke
tuz
alabildigi kadar un
İc Malzeme icin :
750 gr ıspanak
150 gr beyaz peynir
1 adet kuru sogan
2 yemek kasıgı sıvıyag
tuz
karabiber
pulbiber
Hazırlanısı :
İc malzemenin Hazırlanısı :
Bir tencereye 2 kasık sıvıyag konur,ince dogranmıs soganlar sotelenir ve dogranmıs ıspanaklar ilave edilir.Suyu cekilene kadar harlı ateste sotelenir,tuz,karabiber ve pulbiber ilave edilerek atesten alınır.Ilıklasınca parcalanmıs peynir ilave edilir,karıstırılır ve sogutulur.
Hamurun Hazırlanısı :
Eritilmis margarin,sıvıyag,yogurt,yumurta akı,sirke ve tuz karıstırılır.Un ,kabartmatozu elenerek ilave edilir ve kulak memesi kıvamında bir hamur yogurularak 15-20 dakika dinlendirilir.Daha sonra dinlendirilen hamur 7 esit parcaya bolunur,merdane ile dikdortgen seklinde acılır ve kenar kısımına hazırlanan icten yerlestirilir.

Malzeme yerlestikten sonra,hamur rulo seklinde sarılır ve verev olarak kesilir.

Son olarak once yaglanmıs tepsiye yada yaglı kagıt uzerine yerlestirilir,uzerine yumurta sarısı surulur,corekotu serpilir ve 190 dercelik onceden ısıtılmıs fırında pisirilir.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory