13 Mayıs 2009 Çarşamba

Dalyan Kofte



Malzemeler :

Yarım kg kıyma ( kuzu ve dana karısık )
1 adet kuru sogan
1 adet yumurta
1 dilim bayat ekmek
2 yemek kasıgı sut
tuz
1 tatlı kasıgı karabiber
1 tatlı kasıgı pulbiber
1 tatlı kasıgı kekik
1 adet haslanmıs yumurta
1 adet haslanmıs havuc
1 cay bardagı bezelye ( konserve veya haslanmıs )

Sosu İcin :

1 tatlı kasıgı tereyag
1 cay kasıgı un
1 tatlı kasıgı salca
2 dis sarımsak
tuz
yarım cay kasıgı karabiber
yarım cay kasıgı pulbiber
yarım cay kasıgı kekik


Uzeri İcin :

Domates salcası
Yumurta akı

Hazırlanısı :

Bir kabın icine kıyma,ince dogranmıs kuru sogan,ufalanmıs bayat ekmek ( veya;yarım cay bardagı galeta unu,yarım cay bardagı su ),baharatlar,sut,yumurta konulur,yogurulur ve dinlendirilir.Yumurta ve havuc haslanır.Bir tepsinin uzerine yaglı kagıt serilir,uzerine zeytin yag surulur ve dinlendirdigimiz kofte uzerine dikdortgen seklinde yerlestirilir.Ortasına haslanmıs yumurta,havuc ve bezelye yerlestirilir.Daha sonra yaglı kagıt ile birlikte once bir tarafı kapatılır rulo sekli verilir,sonra diger tarafı kapatılır ve rulo sekli verilir.


Sarılan koftenin uzerine biraz domates salcası ve yumurta akı surulerek 200 derecelik fırında pembelesinceye kadar pisirilir.

Sosun Hazırlanısı :

Bir tavaya tereyag konulur,un ilave edilerek sotelenir.Ardından salca ve 1 cay bardagı su ilave edilir.Son olarak sarımsak,karabiber,pulbiber,kekik ilave edilerek atesten alınır.Hazırlanan bu sos dilimlenmis dalyan koftenin uzerine dokulerek servise alınır.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory