20 Mayıs 2009 Çarşamba

İncili Pasta


Malzemeler :
Pandispanya İcin :

5 adet yumurta
1 su bardagı seker
2 su bardagı un ( 1 parmak eksik )
2 yemek kasıgı kakao
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya

Pasta Kreması İcin :
3 adet yumurta sarısı
1 su bardagı seker
1 su bardagı un
4 su bardagı sut
2 yemek kasıgı tereyag
1 paket vanilya

İc Malzeme ve Suslemek İcin :
100 gr fındık
50 gr hindistan cevizi
2 paket kremsanti
1,5 su bardagı sut
1 kase pasta incisi

Hazırlanısı :
Pandispanyanın Hazırlanısı :
Yumurta ve seker yogurt kıvamına gelinceye kadar cırpılır.Elenmis un,kabartmatozu,vanilya ve kakao yavas yavas ilave edilir.Kalıp once yaglanır,sonra unlanır ve karısım kalıba dokulerek 175 derecede pisirilir.

Pasta Kremasının Hazırlanısı :
Yumurta sarıları ve seker bir tencereye konularak cırpma teli ile cırpılır.Un ve sut ilave edilerek pisirilir.Son olarak vanilya ilave edilir,atesten alınır,soguduktan sonra tereyag ilave edilerek 10 dakika mikserden gecirilir.

Susleme ve Sunum :
Hazırlanan pandispanya soguduktan sonra ikiye kesilir ve alt taban derin bir kaseye yerlestirilir.Ust tabanın kenarlarıda kaseye kapak olacak sekilde kesilir.

Kremanın icine kırılmıs fındık,hindistan cevizi ve artan kek parcaları konularak karıstırılır.Bu karısım keki yerlestirdigimiz kasenin icine doldurulur.

Diger kek parcası kasenin agzına kapak olarak yerlestirilir ve strech filme sarılarak buzdolabında 2-3 saat bekletilir.Daha sonra dolaptan cıkarılan kek servis tabagına ters olarak cevirilir.


2 poset kremsanti 1,5 su bardagı sut ile cırpılır.Hazırlanan kekin dısı kremsantinin yarısı ile kaplanır.Kalan kremsanti ise enjektore doldurulur ve cicek gibi pastanın hertarafı suslenir,uzerine inciler yerlestirilerek servise alınır.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory