20 Mayıs 2009 Çarşamba

Rulo Tavuk



Malzemeler :
4 parca tavuk but pirzola
Yarım cay bardagı sut
1 adet kırmızıbiber
1 adet sivribiber
10 adet mantar
1 adet domates
1 adet kucuk kuru sogan
1 fincan bezelye
1 yemek kasıgı limonsuyu
3 yemek kasıgı zeytinyag
1 tatlı kasıgı kekik
1 tatlı kasıgı karabiber
1 tatlı kasıgı pulbiber
tuz
Hazırlanısı :
Tavuklar yıkanır,suzulur ve bir kaba alınır.Uzerine yarım cay bardagı sut,1 kasık zeytinyag,yarım tatlı kasıgı kekik,yarım tatlı kasıgı karabiber,yarım tatlı kasıgı pulbiber ve 1 kasık limonsuyu konularak 2 saat dinlendirilir.Bir tavaya 2 yemek kasıgı zeytinyag konulur,kucuk dogranmıs soganlar ilave edilir ve sotelenir.Uzerine ince dogranmıs mantarlar,kup dogranmıs domatesler konur.Daha sonra bezelye,sivribiber,kırmızıbiber,kalan baharatlar ve tuz ilave edilerek atesten alınır.Tavuklar once strechfilm uzerine yayılır ve uzerine 2 yemek kasıgı ic malzeme yerlestirilir.
Daha sonra strechfilm ile birlikte rulo seklinde sarılır.

Ardından aluminyum folyoya sarılır ve fırın tepsisine yerlestirilir.


Son olarak 200 derecelik,onceden ısıtılmıs fırında,1 saate yakın pisirilir ve sıcak olarak servise alınır.


Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory