16 Mayıs 2009 Cumartesi

Revani


Malzemeler :
Hamuru İcin :
5 cay bardagı un
4 adet yumurta
2 cay bardagı yogurt
1,5 cay bardagı irmik
2 cay bardagı seker
1 yemek kasıgı tereyag
2 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Serbeti İcin :
5 su bardagı seker
5 su bardagı su
1/4 limon suyu
Süslemek İcin :
1 paket kremsanti
1 su bardagı sut
kakao
visne
Hazırlanısı :
Serbetin Hazırlanısı :
Su ve seker bir tencereye konularak kaynatılır.10 dakika kadar kaynadıktan sonra limonsuyu ilave edilir ve birtasım daha kaynatılıp ocaktan alınarak sogumaya bırakılır.
Hamurun Hazırlanısı :
Yumurta ve seker cırpma teli ile cırpılır.Ardından yogurt,irmik,un,kabartmatozu ve vanilya eklenerek karıstırılır.Fırın tepsisi yaglanır ve uzerine seker serpilir.
Hazırlanan hamur tepsiye yayılır,180-190 derecelik onceden ısıtılmıs fırında pembelesinceye kadar pisirilir.Fırından cıkan revaninin uzerine once 1 su bardagı soguk su dokulur ( serbeti iyi cekmesi icin ),ardından hemen sogutulmus serbet dokulur ve soguyuncaya kadar bekletilir.

Soguyan revaniden bardak yardımı ile yuvarlaklar cıkartılır.


1 bardak sut,1 poset kremsanti ile cırpılır.Cıkartılan yuvarlak revanilerin kenarı kremsanti ile gecilir.

Tepside kalan revani parcalarına kakao eklenir ve catal ile ezilir.Revanilerin ortasına bu karısımdan,onun uzerinede visne konularak servise alınır.



Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory