Malzemeler :
1/2 paket arpa sehriye
1 adet tavuk gogsu
1 adet havuc
2 yemek kasıgı tereyag
2 yemek kasıgı zeytinyag
karabiber
tuz
Hazırlanısı :
Bir tavaya 1 yemek kasıgı zeytinyag konur,kucuk kusbası dogranmıs tavuk etleri ilave edilir,sotelenir ve alınır.Ardından kucuk dogranmıs havuclar sotelenir ve alınır.
Tencereye zeytinyag konulur,sehriyeler ilave edilir ve sotelenir.Rengi dondukten sonra tereyag ilave edilir.
Kavrulan sehriyelerin icine tavuk etleri ve havuclar ilave edilir.
Kavrulan sehriyelerin icine tavuk etleri ve havuclar ilave edilir.
Uzerini 2 parmak gececek kadar sıcak su ilave edilir,tuzu ilave edilir ve once harlı ateste sonra kısık ateste suyu cekilinceye kadar pisirilir.Dinlendirildikten sonra servise alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder