23 Nisan 2009 Perşembe

Kazandibi



Malzemeler :

1 lt sut
1 su bardagı seker
1 cay bardagı un
1 cay bardagı pirinc unu
1 cay bardagı su

Tepsinin Malzemesi :
1 yemek kasıgı katıyag
2 yemek kasıgı seker
1 yemek kasıgı un
Hazırlanısı :
Sut,seker bir tencereye konulur ve kaynatılır.Diger tarafta pirinc unu ve un 1 bardak su ile katı olmayacak sekilde acılır.Daha sonra bu karısım elekten gecirilerek kaynayan sute ilave edilir ve cırpma teli ile karıstırılarak pisirilir.Bu sırada ocagın uzerine alınabilecek bir tepsi once katıyag ile yaglanır,ardından seker ve sonrada un serpilerek hertarafına ulastırılır.

Yaklasık 5 dakika kadar pisirilen karısım tepsiye dokulur,ocaga alınır ve kenarlarından baslayarak cevire cevire kenarları sararıncaya kadar pisirilir.

Pisen muhallebi atesten alınır ve 5-6 saat sogutulur.Son olarak seritler halinde kesilir,rulo seklinde sarılır ve istege gore dondurma ile servise alınır.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory