Malzemeler :
3 adet ortaboy kabak
3 adet yufka
3 adet yumurta
2 su bardagı sut
Yarım su bardagına yakın sıvıyag
1 demet dereotu
200 gr kasar peyniri
tuz
pulbiber
karabiber
Hazırlanısı :
Kabaklar rendelenir ve suyu biraz sıkılır.Yufkalar kucuk parcalara ayırılır.Bir kabın icine yumurta,sut,sıvıyag,baharatlar konulur ve karıstırılır.Ardından kabak,yufka ve ince dogranmıs dereotu ilave edilerek karıstırılır.Hazırlanan karısım yaglanmıs tepsiye yerlestirilir.
Onceden ısıtılmıs,150 derecelik fırında pembelesinceye kadar pisirilir.Son olarak rendelenmis kasar peynirler ilave edilir ve biraz daha pisirilerek sıcak olarak servise alınır.
Not : Fırın tepsisi iyice yaglanmalı,yoksa borek yapısır.İstege gore boregin icinede kasar peynir ilave edilebilir.Kasar peynir yerine beyaz peynirde kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder