2 Nisan 2009 Perşembe

Su Böregi


Malzemeler ( 1 tepsi icin ) :

Hamuru icin :

6 adet yumurta
1 fincan su
1 yemek kasıgı tuz
Alabildigi kadar un

İc malzeme icin :

1 kalıp peynir
1 demet maydanoz
150 gr tereyag
1 cay bardagı zeytinyag

Hazırlanısı :

Yumurtalar,su ve tuz karıstırılır.Ardından un elenerek ilave edilir,sert bir hamur yogurulur ve 1 saat dinlendirilir.Dinlendirilen hamur 12-14 bezeye ayrılarak,un serpilerek ince bir hamur acılır.Tepsi yaglanır,tepsinin en altına 1 yufka haslanmadan yerlestirilir.Bir tencereye 3 lt.kadar su konulur,5-6 yemek kasıgı tuz ilave edilerek kaynatılır.Kaynayan suya acılan yufkalardan biri atılır,bir tasım kaynatılır.


Baska bir kaba bol soguk su konulur,haslanan yufka sıcak sudan alınarak bu kaba sokulur ve cıkartılır.

Suzulen yufka tepsiye alınır ve sırayla butun yufkalara aynı islem uygulanır,bir tanesi ayırılarak haslanmaz.Tereyag eritilerek,zeytinyag ile karıstırılır.Yufkaların her katına 2 yemek kasıgı bu karısımdan surulur.Yufkaların yarısı yerlestirildikten sonra ortasına peynir ve maydonoz yerlestirilir.

Diger yufkalarada aynı islemlerden gectikten sonra tepsiye yerlestirilir.Son kata tekrar haslanmamıs bir yufka yerlestirilir,uzerine yag surulur ve 200derece fırında pisirilir.

Not : Haslanan yufkalar hemen bol soguk suya konulmalı.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory