4 Nisan 2009 Cumartesi

Mantı


Malzemeler :
Hamuru İcin :
4 su bardagı un
1 adet yumurta
1 tatlı kasıgı tuz
su
İc Malzeme :
5oo gr kıyma
2 adet kuru sogan
1 tatlı kasıgı tuz
karabiber
pulbiber
Pisirme Malzemeleri:
2 yemek kasıgı zeytinyag
1 yemek kasıgı domates salcası
3 litre su
tuz
Üzeri icin :
1 kg yogurt
4-5 dis sarımsak
3 yemek kasıgı tereyag
2 yemek kasıgı pulbiber
Hazırlanısı :
Un bir kabın icine elenerek alınır,kenarına tuz serpilir,ortasına yumurta ve su ilave edilerek sert bir hamur yogurulur,15-20 dakika dinlendirilir.Dinlenen hamur bezelere ayırılır ve acılır.


Bir kabın icine kıyma,ince kıyılmıs sogan,tuz ve baharatlar ilave edilerek yogurulur.Ardından acılan hamurlar kucuk kareler seklinde kesilerek,ortalarına hazırlanan ic malzeme yerlestirilir ve bohca seklinde kapatılır.


Diger tarafta bir tencereye zeytinyag konulur,salca ilave edilir ve sotelenir.Uzerine su ve tuz ilave edilerek kaynatılır.Kaynayan sosa hazırlanan hamurlar ilave edilerek pisirilir.


Pisen mantılar servis tabagına alınır.Uzerine sarımsaklı yogurt dokulur.Son olarak bir tavada kızdırılan tereyagda pulbiber sotelenir ve yogurtlanan mantıların uzerine dokulerek servise alınır.



Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory