Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardagı seker
1 cay bardagı portakal suyu
1 cay bardagı sıvıyag
2 su bardagı un
2 adet elma
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
Uzeri icin :
Pudra sekeri
Tarcın
Hazırlanısı :
Yumurtalar ve seker yogurt kıvamına gelinceye kadar cırpılır.Sıvıyag ve portakal suyu ilave edilerek biraz daha cırpılır.Ardından un,kabartmatozu,vanilya elenerek ilave edilir ve karıstırılır.Hazırlanan karısım,yaglanmıs pisirme kabına dokulur (kare-yuvarlak borcam),uzerine verev kesilmis elmalar yerlestirilir ve onceden ısıtılmıs 180-190 derecelik fırında pisirilir.
Son olarak fırından cıktıktan sonra uzerine pudra sekeri ve tarcın elenerek servise alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder