14 Nisan 2009 Salı

Elmalı Tart



Malzemeler :

3 adet yumurta
1 su bardagı seker
1 cay bardagı portakal suyu
1 cay bardagı sıvıyag
2 su bardagı un
2 adet elma
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu

Uzeri icin :

Pudra sekeri
Tarcın

Hazırlanısı :

Yumurtalar ve seker yogurt kıvamına gelinceye kadar cırpılır.Sıvıyag ve portakal suyu ilave edilerek biraz daha cırpılır.Ardından un,kabartmatozu,vanilya elenerek ilave edilir ve karıstırılır.Hazırlanan karısım,yaglanmıs pisirme kabına dokulur (kare-yuvarlak borcam),uzerine verev kesilmis elmalar yerlestirilir ve onceden ısıtılmıs 180-190 derecelik fırında pisirilir.



Son olarak fırından cıktıktan sonra uzerine pudra sekeri ve tarcın elenerek servise alınır.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory