2 su bardagı un
2 yemek kasıgı pudra sekeri
150 gr tereyag
Yarım paket kabartmatozu
Yarım paket vanilya
1 adet yumurta
Bir fiske tuz
Bir ölcü pasta kreması ( krokanlı yas pasta veya alman pastasında bulabilirsiniz )
2 adet muz
2 adet kivi
250 gr cilek
Hazırlanısı :
İlk olarak yumurta ve tereyag birbirine yedirilir.Daha sonra bir kapta un,pudra sekeri,kabartmatozu karıstırılır.Ortasına yumurta-tereyag karısımı konulur,bir fiske tuz atılır ve bu karısım una yedirilerek,fazla hırpalanmadan,kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yogurulup 15-20 dakika dinlendirilir.Dinlenen hamur merdane yardımı ile 2-3 mm inceliginde acılarak,tart kalıplarından biraz daha buyuk olacak sekilde kesilir.
Tart kalıpları yaglanır,kesilen hamurlar kalıplara yerlestirilir ve catal ile birkac yerinden delinir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder