4 Nisan 2009 Cumartesi

Meyveli Tartolet


Malzemeler :

2 su bardagı un
2 yemek kasıgı pudra sekeri
150 gr tereyag
Yarım paket kabartmatozu
Yarım paket vanilya
1 adet yumurta
Bir fiske tuz
Bir ölcü pasta kreması ( krokanlı yas pasta veya alman pastasında bulabilirsiniz )
2 adet muz
2 adet kivi
250 gr cilek

Hazırlanısı :

İlk olarak yumurta ve tereyag birbirine yedirilir.Daha sonra bir kapta un,pudra sekeri,kabartmatozu karıstırılır.Ortasına yumurta-tereyag karısımı konulur,bir fiske tuz atılır ve bu karısım una yedirilerek,fazla hırpalanmadan,kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yogurulup 15-20 dakika dinlendirilir.Dinlenen hamur merdane yardımı ile 2-3 mm inceliginde acılarak,tart kalıplarından biraz daha buyuk olacak sekilde kesilir.


Tart kalıpları yaglanır,kesilen hamurlar kalıplara yerlestirilir ve catal ile birkac yerinden delinir.

Hazırlanan hamurlar 180 derecelik fırında pembelesinceye kadar pisirilir ve sogutulur.Son olarak hamurların ortasına hazırlanan pasta kreması yerlestirilir,uzeri meyveler ile suslenir ve servise alınır.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory