21 Nisan 2009 Salı

Elbasan tava


Malzemeler :
1kg kuzu eti ( kemiksiz )
2 adet kuru sogan
2 yemek kasıgı zeytinyag
tuz
karabiber
Sosu icin :
500 gr suzme yogurt
1 su bardagı un
1 su bardagı su
2 adet yumurta sarısı
100 gr kasar peyniri
1 yemek kasıgı zeytinyag
Hazırlanısı :
Bir tencereye 2 kasık zeytinyag konulur,etler yerlestirilir,rengi donunceye kadar pisirilir.Ardından kup kup dogranmıs soganlar ilave edilir ve kısık ateste etler yumusayıncaya kadar pisirilir.Atesten alınırken tuz ve karabiber ilave edilerek bir tepsiye dokulur.
Sosun hazırlanısı :
Bir tencereye suzme yogurt,un,su,yumurta sarısı ve zeytinyag konularak cıpma teli ile iyice cırpılarak kıvamlasıncaya kadar pisirilir.Kaynama noktasına gelince atesten alınır ve etlerin uzerine dokulur.

Son olarak hazırlanan etler onceden ısıtılmıs 200 derecelik fırında pisirilir,uzerine kasar peyniri dokulur ve tekrar fırınlanır,hafif pembelesince sıcak olarak servise alınır.

Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory