3 Nisan 2009 Cuma

Kıymalı Ay Cöregi



Malzemeler :

Hamuru İcin :
Yarım paket margarin
Yarım paket maya
1 cay bardagı sıvıyag
1 cay bardagı yogurt
2 tane yumurta ( birinin sarısı uzerine )
1 cay kasıgı tuz
1 tatlı kasıgı seker

İc malzeme icin :
250 gr kıyma
3 tane patates
2 tane kuru sogan
3 yemek kasıgı zeytinyag
maydanoz
karabiber
tuz

Hazırlanısı :
İc malzemenin hazırlanısı :

Patatesler haslanır ve rendelenir.Bir tavaya zeytinyag konulur,kup kup dogranmıs soganlar ilave edilir ve kavurulur.Ardından kıyma katılır,biraz daha kavurulur.Rendelenmis patatesler katılarak butun malzeme biraz daha kavurulur,son olarak tuz,karabiber,maydonoz ilave edilip karıstırılarak atesten alınır.

Hamurun hazırlanısı :

Margarin,maya,seker,sıvıyag,yogurt,tuz ve yumurta karıstırılır.Alabildigi kadar un ilave edilerek kulak memesi yumusaklıgında bir hamur yogurulur ve 30 dakika kadar dinlendirilir.Dinlenen hamur cevizden biraz daha buyuk bezelere ayırılır ve cok az un serpilerek,merdane yardımı ile acılır.Acılan hamura ic malzeme yerlestirilir ve ay coregi sekli verilir.


Hazırlanan hamurlar yeglanmıs tepsiye yerlestirilir,uzerine yumurta sarısı surulur,susam,corekotu serpilir ve tepsi mayası yaptırılarak 190 derecelik onceden ısıtılmıs fırında pisirilir.


Hiç yorum yok:

 
Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory